fbpx
Postanite partner: Da li želite da se pridružite našoj mreži strateških partnera?

Promena delatnosti firme

Promena delatnosti firme

ADMINISTRATIVNA PODRŠKA

Odaberite novu šifru delatnosti a registraciju prepustite nama

doo-promene-5
Spremnost na promene je neophodna ukoliko želite da opstanete u poslovnom svetu. Modifikujte svoje poslovanje u skladu sa potrebama tržišta, i odaberite šifru delatnosti koja Vam najviše odgovara.

Preusmerite svoje poslovanje tamo gde je najveći profit

Kako u životu tako i u poslovanju, uvek je dobro imati više otvorenih opcija. Dok ne testirate u praksi i dok vam samo tržište ne da odgovor, ne možete da znate koja delatnost odnosno koja usluga koju nudite će vam donositi najveći profit. Zato je dobro isprobati ih više, pa ako ustanovite da neka od sporednih delatnosti posluje uspešnije od osnovne, zamenite ih. Kad god uvidite potrebu za promenom smera poslovanja, ugrabite priliku.

Kako izgleda proces

Kako vam Direkta pomaže pri brzoj i efikasnoj registraciji promene?

04 koraka

1
01. Dostavljanje podataka
Sve podatke nam dostavljate putem formulara uz saglasnost za obradu i rukovođenje.
Pokrenite proceduru
2
02. Evidentiranje uplate
Odmah nakon popunjavanja formulara, na Vašu email adresu dobijate instrukcije za uplatu naručene usluge.
Pokrenite proceduru
3
03. Izrada dokumentacije
U roku od maksimalno 48h od evidentiranja Vaše uplate, dostavljamo Vam dokumentaciju spremnu za overu.
Pokrenite proceduru
4
04. Predaja dokumentacije
Overenu i potpisanu dokumentaciju predajemo u APR i vodimo Vaš predmet do donošenja rešenja.
Pokrenite proceduru
Podrška

Potrebne su Vam konsultacije u vezi
promene delatnosti firme?

Ukoliko imate specifičnu situaciju vezanu za promenu delatnosti, najbolje je da se posavetujete sa našim konsultantima pre pokretanja postupka.

Niste sigurni koja šifra delatnost odgovara Vašem poslovanju?

Proceduru promene delatnosti, možete pokrenuti u bilo kom trenutku, kontaktiranjem naše korisničke podrške putem online chat-a ili naručivanjem paketa usluga uz dostavljanje svih potrebnih podataka kako bi se postupak pokrenuo.
Na ovaj način obezbeđujete brzo pokretanje postupka i stručnu podršku pri dobijanju svih potrebnih informacija o neophodnim koracima koje bi trebalo preduzeti kako biste promenili delatnost privrednog društva u što kraćem roku.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Ušteda novca

  Više promena u jednoj prijavi

  Ukoliko imate potrebu za više promena (promena poslovnog imena uz promenu sedišta i delatnosti na primer), naš je savet da ih prijavite istovremeno. Na ovaj način dobijate na efikasnosti i na velikoj uštedi vremena. Pored toga, rado izlazimo u susret svojim klijentima i svaku sledeću promenu radimo upola cene. Prilikom naručivanja usluge registracije više istovremenih promena naš online kalkulator obračunaće tačan iznos naše usluge sa uključenim taksama Agencije za privredne registre.
  Popular Choice
  Promena delatnosti firme
  100
  • Izrada dokumentacije
  • Takse za registraciju promene
  • Vođenje postupka
  • Preuzimanje rešenja
  • Praćenje statusa predmeta
  laptop-klasifikacija-delatnosti
  Sve na jednom mestu

  Koristite našu digitalnu klasifikaciju delatnosti

  Omogućili smo vam da u par klikova pronađete šifru delatnosti koju razmatrate da registrujete. Digitalizovali smo klasifikaciju svih delatnosti koje se mogu registrovati u Srbiji, na osnovu Uredbe koja je jedini relevantan dokument po kome se radi odabir delatnosti.
  tracking-status-system
  Pratite proces registracije

  Naši klijenti dobijaju pristup sistemu za praćenje statusa predmeta da uvek budu u toku sa procedurom

  Omogućili smo vam da u realnom vremenu možete da pratite šta se dešava sa vašim postupkom registracije promene delatnosti firme, od pokretanja predmeta pa sve do donošenja rešenja i preuzimanja dokumentacije u elektronskom obliku.
  Da li postoje neka ograničenja prilikom izbora delatnosti?
  Ne postoje ograničenja, osim kada je posebnim zakonom predviđeno postojanje određene saglasnosti, odobrenja ili nekog drugog akta nadležnog organa.
  Šta je potrebno od dokumentacije za promenu pretežne delatnosti?
  Da bi se registrovala promena pretežne delatnosti potrebno je podneti Registru privrednih subjekata odluku nadležnog organa društva o promeni, registracionu prijavu kao i dokaz o uplati naknade za registraciju. U slučaju da se za konkretnu delatnost koju registrujete traži i odobrenje ili saglasnost nadležnog organa za obavljanje delatnosti, potrebno je podneti i to odobrenje odnosno saglasnost.
  Da li je potrebno dostaviti potvrdu nadležnih inspekcijskih službi o ispunjenosti prostornih uslova za obavljanje delatnosti?
  Ne. Ovakva potreba se ne podnosi Registru privrednih subjekata, osim kada je zakonom propisano da je takvu potvrdu potrebno pribaviti za obavljanje određenih delatnosti.
  Koji organ u društvu donosi odluku o promeni delatnosti?
  U zavisnosti od pravne forme Vašeg privrednog društva, odluku o promeni pretežne delatnosti donosi skupština društva, ortaci odnosno komplementari.
  Da li se registruje obavljanje delatnosti u spoljnotrgovinskom prometu?
  Ne. Kako Zakonom o privrednim društvima tako ni Zakonom o spoljnotrgovinskom prometu nije predviđena ni obaveza ni mogućnost registracije ovih delatnosti. To znači da obavljanje delatnosti u spoljnotrgovinskom prometu, kako kao pretežne tako i kao sporedne, nije uslovljeno registracijom.
  Da li je potrebno menjati Osnivački akt kada dođe do promene delatnosti?
  Potrebno je. Kako je Osnivačkim aktom određena pretežna delatnost društva, kada dođe do promene te delatnosti menja se i Osnivački akt u tom delu.
  Utisci klijenata

  Šta klijenti kažu o Direkti?

  Konsultujte se sa nama i odaberite najbolje rešenje za svoje poslovanje!

  Upoznajte se detaljno i iz prve ruke sa uslovima i svim
  relevantnim aspektima za registraciju promena.

  Pozovite nas

  Radno vreme: 09h-17h