fbpx
Postanite partner: Da li želite da se pridružite našoj mreži strateških partnera?

Osnivanje sportskog udruženja

Osnivanje sportskog udruženja

Najidealnija pravna forma za promociju sporta

Oformite sportsku organizaciju uz našu podršku

Pokrenite najkraću proceduru za osnivanje sportskog udruženja, uz minimum vašeg angažovanja.

osnivanje firme sportska udruženja
Stvorite organizaciju za popularizaciju određene sportske grane, a samim tim i uslove za unapređenje sporta, zdravog načina života, fer pleja, tolerancije i odgovornosti. Doprinesite promociji i razvoju sportskog duha kroz aktivnosti sportskog udruženja i značajno utičite na pozitivne promene u društvu.
Sportsko udruženje je neprofitna organizacija zasnovana na dobrovoljnom udruživanju fizičkih ili pravnih lica radi ostvarivanja ciljeva iz oblasti sporta. Ciljevi mogu biti raznovrsni i najčešće se odnose na popularizaciju određene grane sporta. Statutom sportskog udruženja definišu se ciljevi zbog kojih se udruženje osniva, ali i aktivnosti koje su ključan segment rada jednog sportskog udruženja, jer predstavljaju metod realizacije zacrtanih ciljeva. Prednosti sportskog udruženja kao pravne forme su brojne. Kao neprofitna organizacija, sportsko udruženje je oslobođeno plaćanja poreza, ali ima status pravnog lica što u ogromnoj meri olakšava ostvarivanje poslovnih odnosa. Put do statusa kluba, članstva u nadležnim savezima, odnosno do mogućnosti takmičenja, vodi upravo preko osnivanja sportskog udruženja.

10 godina iskustva u poslovnom konsaltingu

uz veliki broj uspešnih priča

Kompletna podrška za pokretanje, aktiviranje i razvoj sportskog udruženja na jednom mestu

Naš koncept poslovne podrške osmišljen je da obuhvata sve što je potrebno za uspešno pokretanje poslovanja u formi sportskog udruženja. Pružamo stručan konsalting pri odabiru odgovarajuće strukture sportskog udruženja, kreiramo potrebnu dokumentaciju u skladu sa propisima, uspešno realizujemo procese registracije i organizujemo sve potrebne korake za blagovremenu aktivaciju i razvoj jedne sportske organizacije.
Uspešno smo
registrovali
208
sportskih udruženja
Sa zadovoljstvom
realizovali
127
Konsultacija
Pomogli u odabiru
preko
372
Naziva udruženja
Ostvarili saradnju
sa više od
4710
klijenata

Kako će se zvati sportsko udruženje?

Naziv sportskog udruženja ima dvostruku važnost. Pored kreiranja jedinstvenog identiteta i prepoznatljivosti organizacije, naziv sportskog udruženja mora biti u skladu sa zakonskim propisima. Sa aspekta registracije sportskog udruženja, neophodno je osmisliti naziv koji je slobodan i koji se razlikuje od naziva ostalih već registrovanih sportskih udruženja u Agenciji za privredne registre. Direkta vam pruža mogućnost potpuno besplatno da proverite dostupnost željenog naziva sportskog udruženja. U roku od nekoliko sati dobićete rezultate pretrage, kao i besplatan konsalting da li je odabrani naziv moguće registrovati ili ne.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Podrška

  Potrebne su Vam konsultacije u vezi sa
  osnivanjem sportskog udruženja?

  Ukoliko želite da proverite sve pravne i poreske aspekte funkcionisanja pre osnivanja sportskog udruženja, najbolje je da se konsultujete sa našim stručnjacima, sprečite greške i donesete najpovoljnije odluke za vašu sportsku organizaciju od samog početka.

  Naručite usluge online
  Značajna ušteda vremena i novca
  Usluge za osnivanje sportskog udruženja objedinili smo u pakete koje možete poručiti online u svakom trenutku. Proces naručivanja možete pokrenuti bilo kada uz dostavljanje svih potrebnih podataka u online formularu. Na ovaj način imate jedinstvenu mogućnost da sve završite na jednom mestu uz vaše minimalno angažovanje, a uz maksimalnu uštedu vremena i novca, što je ključno prilikom osnivanja sportske organizacije.
  paketi-osnivanje-sportskog-udruzenja-direkta

  Sve na jednom mestu

  Pristupačni paketi usluga za osnivanje sportskog udruženja

  start-pack-sportsko-udruzenje
  Start
  200
  • Izrada dokumentacije
  • Izrada automat pečata
  • Taksa za osnivanje udruženja
  Popular Choice
  business-pack-sportsko-udruzenje
  Business
  300
  • Izrada dokumentacije
  • Izrada automat pečata
  • Taksa za osnivanje udruženja
  • Kvalifikovani elektronski sertifikat
  • Knjigovodstvene konsultacije
  pro-pack-sportsko-udruzenje
  Pro
  400
  • Izrada dokumentacije
  • Izrada automat pečata
  • Taksa za osnivanje udruženja
  • Kvalifikovani elektronski sertifikat
  • Otvaranje tekućeg računa
  • Knjigovodstvene konsultacije
  • Poslovna email adresa
  tracking-status-system

  Naši klijenti dobijaju pristup sistemu za praćenje statusa predmeta da uvek budu u toku sa procedurom

  Omogućili smo vam da u realnom vremenu možete da pratite šta se dešava sa vašim postupkom osnivanja sportskog udruženja, od pokretanja procedure do preuzimanja dokumentacije u elektronskom obliku i organizacijom daljih koraka.
  Ko može biti osnivač sportskog udruženja?
  Za osnivanje sportskog udruženja potrebno je minimum tri osnivača. U skladu sa zakonima, osnivači mogu biti fizička i/ili pravna lica, od kojih najmanje jedan mora imati prebivalište, odnosno sedište na teritoriji Srbije.
  Šta je osnivački akt?
  Akt o osnivanju je jedan od dokumenta potrebnih za osnivanje sportskog udruženja, u kome se definišu osnove sportskog udruženja kao što su osnivači, naziv, sedište, grana sporta, ciljevi, i dr.
  Koja je razlika između sportskog kluba i udruženja?
  Zakon o sportu ("SG RS", br.10/2016) isključuje termin "klub" iz naziva sportskih organizacija, tako da sve nove organizacije iz oblasti sporta koje se upisuju u Registar mogu biti sportska udruženja ili sportska privredna društva.
  Da li se pri osnivanju bira grana sporta?
  Grana sporta je jedan od osnovnih podataka potrebnih za osnivanje sportskog udruženja. Naš tim vam je na raspolaganju pri odabiru grane sporta koja je u skladu sa propisanim i aktuelnim zakonskim aktima.
  Da li sportsko udruženje može da se takmiči?
  Sportsko udruženje mora biti registrovano u nadležnom savezu da bi steklo pravo takmičenja. Procedura za članstvo u savezima se pokreće nakon osnivanja sportskog udruženja.
  Kako se finansira sportsko udruženje?
  U skladu sa zakonima, sportsko udruženje kao neprofitna organizacija može prikupljati sredstva od članarina, donacija, dotacija, poklona, subvencija, sponzorstva, itd. Svi vidovi finansiranja, kao i aktivnosti preko kojih se ostvaruju ciljevi, definišu se u Statutu.
  Utisci klijenata

  Šta o nama misle naši klijenti?

  Zakažite sastanak sa nama i odaberite najbolje rešenje za svoje poslovanje!

  Upoznajte se detaljno i iz prve ruke sa uslovima i svim
  relevantnim aspektima za pokretanje poslovanja.

  Pozovite nas

  Radno vreme: 09h-17h