fbpx
Postanite partner: Da li želite da se pridružite našoj mreži strateških partnera?

Zatvaranje radnje

Zatvaranje radnje

Lako i brzo zatvaranje preduzetnika

3 koraka do zatvaranja Vašeg preduzetničkog poslovanja

146 do sada zatvorenih radnji

Postanite i Vi naš zadovoljni klijent i prepustite nam vođenje postupka za zatvaranje preduzetnika.

Promena poslovnog pravca, velike stope poreza, neisplativost industrije, pronalazak novog posla ili potreba za promenom pravne forme, najčešći su razlozi za okončanje preduzetničke delatnosti. Uštedite maksimalno svoje vreme, prepustite nam postupak za zatvaranje radnje i iskoristite jednostavnu zakonsku opciju za prestanak obavljanja delatnosti.
Podrška

Potrebne su Vam konsultacije
za zatvaranje preduzetnika?

Ukoliko imate specifičnu situaciju vezanu za zatvaranje preduzetnika, najbolje je da se posavetujete sa našim konsultantima pre pokretanja postupka.

Proverite da li ispunjavate uslove za zatvaranje radnje

Kako biste obrisali preduzetnika iz nadležnog registra Agencije za privredne registre, potrebno je pribaviti uverenja o izmirenjim dugovanjima iz Poreske uprave i iz Uprave javnih prihoda na lokalnom nivou. Oba uverenja moraju biti registrovana u roku od 5 kalendarskih dana, te je potrebna precizna sinhronizacija aktivnosti kako bi se postupak uspešno okončao. Pošaljite nam zahtev, poslaćemo Vam u najkraćem roku detaljan opis procedure.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Direkta

  Povoljna ponuda

  Pružamo vam mogućnost da brzo i efikasno okončate proces pred Agencijom za privredne registre za zatvaranje radnje. Preuzimamo proces pred Agencijom za privredne registre i vodimo ga do donošenja rešenja o brisanju iz registra. Proces je potpuno transparentan i zahvaljujući jedinstvenom sistemu za praćenje statusa predmeta, možete biti u toku sa svim koracima u postupku koji vodimo umesto vas. Naš paket za zatvaranje preduzetnika uključuje našu uslugu, ali i takse APR-a.
  Zatvaranje radnje
  100
  • Izrada dokumentacije
  • Takse za zatvaranje radnje
  • Vođenje postupka
  • Preuzimanje rešenja
  tracking-status-system
  Pratite vaš predmet zatvaranja

  Naši klijenti dobijaju pristup sistemu za praćenje statusa predmeta da uvek budu u toku sa procedurom

  Omogućili smo vam da u realnom vremenu možete da pratite šta se dešava sa vašim postupkom za zatvaranje preduzetnika, od pokretanja procedure i sinhronizacije koraka, do preuzimanja dokumentacije u elektronskom obliku.
  Ko preuzima uverenja iz poreske i uprave prihoda?
  Uverenja o izmirenim poreskim obavezama preuzima preduzetnik lično ili knjigovođa koji na osnovu ovlašćenja može to realizovati umesto preduzetnika. Uverenja izdaje nadležna filijala poreske uprave, odnosno uprave prihoda prema sedištu preduzetnika.
  Da li se radnja može zatvoriti ako porezi nisu plaćeni?
  Da bi se podnela prijava za brisanje iz Registra neophodno je priložiti uverenje da su sva dugovanja na osnovu poreza i doprinosa plaćena i da ne postoje nikakva zaduženja za period poslovanja preduzetnika.
  Koliko traje zatvaranje radnje?
  Validnost uverenja iz poreske i uprave prihoda je 5 kalendarskih dana od datuma izdavanja. U tom periodu naš tim pokreće postupak zatvaranja radnje pred Agencijom za privredne registre, koja ima zakonski rok za izjašnjenje po prijavi do 5 radnih dana.
  Da li je moguće dostaviti skenirane potvrde?
  Uverenja iz poreske i gradske uprave o izmirenim poreskim obavezama moraju se predati u APR u originalu. Kada ih preduzetnik preuzme potrebno je da nam dostavi originale, lično ili poštom, zajedno sa potpisanim punomoćjem.
  Da li se posle zatvaranja radnje može otvoriti nova?
  Da. Ne postoje prepreke za osnivanje nove radnje ako preduzetnik ima rešenje o brisanju prethodne radnje. Ako postoji mogućnost ponovnog bavljenja istom delatnošću, onda se predlaže registracija mirovanja.
  Da li se mora zatvoriti radnja u slučaju zaposlenja?
  Zatvaranje radnje u tom slučaju nije obavezno. Zaposlena lica imaju mogućnost bavljenja dopunskom delatnošću, tj. mogu imati radnju. To će rezultirati samo u iznosu doprinosa koje će budući poslodavac plaćati preduzetniku.
  Utisci klijenata

  Šta o nama misle naši klijenti?

  Konsultujte se sa nama i odaberite najbolje rešenje za zatvaranje poslovanja!

  Upoznajte se detaljno i iz prve ruke sa uslovima i svim
  relevantnim aspektima za registraciju brisanja.

  Pozovite nas

  Radno vreme: 09h-17h