fbpx
Postanite partner: Da li želite da se pridružite našoj mreži strateških partnera?

Otvaranje firme

Osnivanje firme

Najpopularniji način za pokretanje poslovanja

Stvorite ozbiljan poslovni identitet uz našu podršku

Prepustite nam procese za pokretanje poslovanja, a vi se fokusirajte na razvoj svoje ideje.

osnivanje firme doo
Stvorite uslove za stabilan biznis kroz pravnu formu d.o.o. koja omogućava ozbiljan poslovni identitet na tržištu, ali i sigurnost u slučaju neuspeha kroz ograničenu odgovornost. Posvetite se razvoju svog biznisa putem jasno definisanih prava, obaveza i odgovornosti.
Firma je opšteprihvaćen termin za oblike organizovanja koji se registruju radi sticanja dobiti. Društvo sa ograničenom odgovornošću – d.o.o. spada u najpopularniju formu poslovanja i najčešći je sinonim za firmu. Postoji nekoliko razloga zašto je d.o.o. najpopularnija pravna forma za razvoj biznisa. Najpre, cilj osnivanja društva je sticanje dobiti uz obavljanje određene delatnosti, što je smisao svakog biznisa. Privredno društvo je pravno lice i kao takvo potpuno je nezavisan subjekt od svojih vlasnika, odnosno osnivača. Za razliku od preduzetnika, ako dođe do problema, d.o.o. odgovara samo imovinom društva, a ne ličnom imovinom osnivača. Još jedna prednost za osnivanje društva je minimalan iznos osnivačkog kapitala od 100 RSD koji se registruje pri osnivanju, što pruža mogućnost svima da se oprobaju u poslovnom svetu.

10 godina iskustva u poslovnom konsaltingu

uz veliki broj uspešnih priča

Kompletna podrška za pokretanje, aktiviranje i razvoj preduzeća na jednom mestu

Naš koncept poslovne podrške osmišljen je da obuhvata sve što je potrebno za uspešno pokretanje poslovanja u formi privrednog društva. Pružamo stručan konsalting pri odabiru poreskog modela, kreiramo potrebnu dokumentaciju u skladu sa propisima, uspešno realizujemo procese registracije i organizujemo sve potrebne korake za blagovremenu aktivaciju i razvoj poslovanja.
Uspešno smo
registrovali
526
Kompanija
Sa zadovoljstvom
realizovali
238
Konsultacija
Učestvovali u
predaji preko
327
Poreskih prijava
Ostvarili saradnju
sa više od
4710
klijenata

Da li ste već odabrali naziv firme?

Naziv predstavlja ključni faktor u kreiranju jedinstvenog poslovnog identiteta jedne kompanije na tržištu. Sa aspekta registracije privrednog društva, neophodno je osmisliti naziv koji je slobodan i koji se razlikuje od naziva ostalih već registrovanih privrednih subjekata Agencije za privredne registre. Direkta vam pruža mogućnost potpuno besplatno da proverite dostupnost naziva buduće firme. U roku od nekoliko sati dobićete rezultate pretrage, kao i besplatan konsalting da li je odabrani naziv moguće registrovati ili ne.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Podrška

  Potrebne su Vam konsultacije u vezi sa
  osnivanjem firme?

  Ukoliko želite da proverite sve pravne i poreske aspekte samostalnog biznisa pre osnivanja privrednog društva, najbolje je da se konsultujete sa našim stručnjacima, sprečite greške i donesete najpovoljnije odluke za vaše poslovanje od samog početka.

  Naručite usluge online
  Značajna ušteda vremena i novca
  Usluge za otvaranje firme (d.o.o) objedinili smo u pakete koje možete poručiti online u svakom trenutku. Proces naručivanja možete pokrenuti bilo kada uz dostavljanje svih potrebnih podataka u online formularu. Na ovaj način imate jedinstvenu mogućnost da sve završite na jednom mestu uz vaše minimalno angažovanje, a uz maksimalnu uštedu vremena i novca, što je ključno prilikom osnivanja firme.
  paketi-osnivanje-firme-direkta

  Sve na jednom mestu

  Pristupačni paketi usluga za otvaranje firme

  start-pack-firma
  Start
  200
  • Izrada dokumentacije
  • Izrada automat pečata
  • Takse za otvaranje firme
  Popular Choice
  business-pack-firma
  Business
  400
  • Izrada dokumentacije
  • Izrada automat pečata
  • Takse za otvaranje firme
  • Otvaranje tekućeg računa
  • Predaja poreske prijave
  • Kvalifikovani elektronski sertifikat
  • Registracija stvarnih vlasnika
  pro-pack-firma
  Pro
  600
  • Izrada dokumentacije
  • Izrada automat pečata
  • Takse za otvaranje firme
  • Otvaranje tekućeg računa
  • Predaja poreske prijave
  • Kvalifikovani elektronski sertifikat
  • Registracija stvarnih vlasnika
  • Knjigovodstvene konsultacije
  • Poslovna email adresa
  • Izrada arhivske građe
  laptop-klasifikacija-delatnosti
  Odabir šifre delatnosti
  Lako i brzo do buduće delatnosti
  Za odabir odgovarajuće šifre delatnosti koja je obavezna prilikom registracije firme, potrebno je konsultovati klasifikaciju delatnosti gde možete pronaći detaljan opis svake šifre. Pobrinuli smo se da Vam celokupna klasifikacija delatnosti bude dostupna u digitalnoj formi.
  tracking-status-system

  Naši klijenti dobijaju pristup sistemu za praćenje statusa predmeta da uvek budu u toku sa procedurom

  Omogućili smo vam da u realnom vremenu možete da pratite šta se dešava sa vašim postupkom osnivanja preduzetnika, od pokretanja procedure do preuzimanja dokumentacije u elektronskom obliku i organizacijom daljih koraka.
  Koliko iznosi minimum osnivačkog kapitala?
  Zakonski minimum novčanog osnivačkog kapitala za registraciju privrednog društva iznosi 100 dinara. Osnovni kapital, pored novčanog može biti i nenovčani. Može biti upisan ili uplaćen u momentu registracije firme.
  Šta je osnivački akt?
  Akt o osnivanju je osnovni dokument pri registraciji društva u kome su definisani: vlasnička struktura, zastupnik, delatnost, naziv, datum formiranja, organi društva, način glasanja na skupštini, međusobni odnosi članova i dr.
  Da li pravno lice može biti osnivač firme?
  Firmu u formi d.o.o.-a mogu osnovati pravna i fizička lica, podjednako, bilo da se radi o domaćim ili stranim subjektima. Društvo može biti jednočlano ili višečlano i može imati jednog ili više zastupnika.
  Koja je stopa poreza na dobit za d.o.o?
  Porez na dobit za d.o.o. iznosi 15%. Dobit je razlika između prihoda i rashoda prema utvrđenom finansijskom izveštaju. Vlasnici udela imaju pravo na isplatu dobiti na lični račun i tada se plaća porez na dividendu od 17%.
  Da li firma može imati više od jednog direktora?
  Zakon dozvoljava mogućnost da firma ima više direktora, tj zakonskih zastupnika. Društvo je u obavezi da ima jednog imenovanog zakonskog zastupnika koji može, ali i ne mora biti zaposlen u firmi.
  Da li stranac može osnovati firmu u Srbiji?
  Strana lica, fizička ili pravna, imaju iste uslove za otvaranje firme na teritoriji Srbije i jednaka prava i obaveze kao i njeni državljani. Ukoliko stranac želi da boravi u Srbiji duže od perioda koji mu je određen vizom, mora se prijaviti za dozvolu privremenog boravka.
  Utisci klijenata

  Šta o nama misle naši klijenti?

  Zakažite sastanak sa nama i odaberite najbolje rešenje za svoje poslovanje!

  Upoznajte se detaljno i iz prve ruke sa uslovima i svim
  relevantnim aspektima za pokretanje poslovanja.

  Pozovite nas

  Radno vreme: 09h-17h