fbpx
Postanite partner: Da li želite da se pridružite našoj mreži strateških partnera?

Zatvaranje udruženja građana

Zatvaranje udruženja građana

Zatvaranje po skraćenom postupku

3 koraka do zatvaranja udruženja građana

96 do sada zatvorenih udruženja

Postanite i Vi naš zadovoljni klijent i prepustite nam postupak zatvaranja udruženja građana.

Pokrenite postupak za likvidaciju udruženja kad procenite da je to najbolja opcija i iskoristite mogućnost za zatvaranje po skraćenom postupku. Namenski izrađujemo set akata koji se potpisani i overeni kod nadležnog organa predaju u Agenciji za privredne registre u skladu sa zakonom propisanim uslovima.
Podrška

Potrebne su Vam konsultacije
za zatvaranje udruženja građana?

Proverite sve aspekte zatvaranja, da li ispunjavate uslove za zatvaranje po skraćenom postupku i upoznajte se sa neophodnim koracima koje ovaj proces uključuje.

Da li udruženje građana ispunjava uslove za zatvaranje?

Kako biste uspešno obavili likvidaciju udruženja građana po skraćenom postupku, potrebno je da imate saglasnost većine od ukupnog broja osnivača i odgovarajuća uverenja nadlećnih poreskih organa. Ukoliko postoje dugovi oko neizmirenih poreskih obaveza ili prema poveriocima i slične situacije, nije moguće dobiti uverenja ni zatvoriti udruženje.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Direkta

  Povoljna ponuda

  Pružamo vam mogućnost da brzo i efikasno zatvorite udruženje građana pred Agencijom za privredne registre putem zakonske opcije za likvidaciju po skraćenom postupku radi što veće uštede vremena i troškova. Uz to, moći ćete potpuno transparentno da pratite proces zahvaljujući jedinstvenom sistemu za praćenje statusa predmeta. Takođe, putem online chat-a u svakom trenutku možete kontaktirati našu korisničku podršku za sva pitanja i instrukcije vezane za naručivanje naših usluga, praćenje statusa ili samog procesa zatvaranja.
  Zatvaranje udruženja
  200
  • Izrada dokumentacije
  • Takse za zatvaranje
  • Vođenje postupka
  • Preuzimanje rešenja
  • Praćenje statusa predmeta
  tracking-status-system
  Pratite zatvaranje udruženja građana

  Naši klijenti dobijaju pristup sistemu za praćenje statusa predmeta da uvek budu u toku sa procedurom

  Omogućili smo vam da u realnom vremenu možete da pratite šta se dešava sa vašim postupkom zatvaranja udruženja, od pokretanja postupka pa sve do donošenja rešenja i preuzimanja dokumentacije.
  Šta je sve potrebno za zatvaranje udruženja građana?
  Za zatvaranje udruženja građana po skraćenom postupku, potrebna su uverenja o izmirenim porezima i doprinosima, set dokumenata koje je potrebno da potpiše većina osnivača i prijava brisanja udruženja iz APR-a, uz plaćene takse.
  Koji su uslovi za zatvaranje po skraćenom postupku?
  Potrebno je da budu izmireni svi dugovi pre pokretanja postupka što dokazuju uverenja iz poreske uprave koja se prilažu uz set dokumenata koji treba da potpiše i overi većina od ukupnog broja članova udruženja.
  Može li se zatvoriti udruženje ako ima sudski spor?
  U tom slučaju je potrebno da se sudski spor reši donošenjem presude, nakon čega bi trebalo uraditi analizu sa pravnog i knjgovodstvenog aspekta da li udruženje može ući u postupak zatvaranja ili ne.
  Koliko traje zatvaranje udruženja građana?
  Postupak likvidacije traje 2-3 meseca. Međutim, moguće je zatvaranje udruženja po ubrzanom postupku u trajanju od nekoliko dana. Međutim, za ubrzani postupak je potrebno da udruženje ispuni određene uslove u skladu sa Zakonom.
  Ko izdaje uverenja o izmirenim porezima?
  Jedno uverenja izdaje nadležna filijala poreske uprave, dok drugo uverenje izdaje uprava javnih prihoda na opštini gde je udruženje registrovano. Obe potvrde imaju važnost 5 kalendarskih dana.
  Zašto da prepustim zatvaranje udruženja Direkti?
  Naručivanjem usluge preko naše agencije dobijate dokumentaciju u skladu sa zakonskim propisima, spremnu za potpisivanje i overu. Na taj način sprečavate odbacivanje prijava i odlaganje postupka uz dodatne troškove.
  Utisci klijenata

  Šta o nama misle naši klijenti?

  Konsultujte se sa nama i odaberite najbolje rešenje za zatvaranje poslovanja!

  Upoznajte se detaljno i iz prve ruke sa uslovima i svim
  relevantnim aspektima za registraciju brisanja.

  Pozovite nas

  Radno vreme: 09h-17h