fbpx
Postanite partner: Da li želite da se pridružite našoj mreži strateških partnera?

Osnivanje udruženja građana

Osnivanje udruženja građana

Najbolja forma za realizaciju neprofitnih ciljeva

Stvorite ozbiljnu neprofitnu organizaciju uz našu podršku

Osigurajte stabilnost svoje neprofitne organizacije od samog početka uz odgovarajuću podršku.

osnivanje firme udruženje građana
Ostvarite ciljeve kroz organizaciju koja će unaprediti vašu lokalnu sredinu, profesiju ili određeni deo društva. Iskoristite neprofitni karakter i stvorite jak identitet organizacije koja može da ima snažan uticaj na celokupno društvo.
Udruženje građana ili nevladina organizacija predstavlja neprofitnu organizaciju gde se više fizičkih ili pravnih lica udružuje radi realizacije ciljeva koji prevazilaze mogućnosti pojedinca. Drugim rečima, udruženje građana vam pruža mogućnost zalaganja za ostvarivanje određenih društveno korisnih ciljeva, za podizanje svesti o neafirmisanim društvenim pojavama, za edukacije, za negovanje kulturnih baština, za brigu o ugroženima ili diskriminisanima. Po svojoj pravnoj formi, udruženja građana su neprofitne organizacije i kao takve ne podležu poreskim obavezama. Mogu se finansirati od članarina, donacija ili dotacija, a sve u cilju realizacije zajedničkih ciljeva za koje se organizacija zalaže.

10 godina iskustva u poslovnom konsaltingu

uz veliki broj uspešnih priča

Kompletna podrška za pokretanje, aktiviranje i razvoj udruženja građana na jednom mestu

Naš koncept poslovne podrške osmišljen je da obuhvata sve što je potrebno za uspešno pokretanje poslovanja u formi udruženja građana. Pružamo stručan konsalting pri odabiru odgovarajuće strukture udruženja, kreiramo potrebnu dokumentaciju u skladu sa propisima, uspešno realizujemo procese registracije i organizujemo sve potrebne korake za blagovremenu aktivaciju i razvoj organizacije.
Uspešno smo
registrovali
234
Udruženja
Sa zadovoljstvom
realizovali
156
Konsultacija
Pomogli u odabiru
preko
889
Naziva
Ostvarili saradnju
sa više od
4710
klijenata

Da li ste već odabrali naziv udruženja?

Naziv udruženja građana ima dvostruku važnost. Pored kreiranja jedinstvenog identiteta i prepoznatljivosti organizacije, naziv udruženja građana mora biti u skladu sa zakonskim propisima. Sa aspekta registracije udruženja građana, neophodno je osmisliti naziv koji je slobodan i koji se razlikuje od naziva ostalih već registrovanih udruženja građana u Agenciji za privredne registre. Direkta vam pruža mogućnost potpuno besplatno da proverite dostupnost naziva udruženja. U roku od nekoliko sati dobićete rezultate pretrage, kao i besplatan konsalting da li je odabrani naziv moguće registrovati ili ne.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Podrška

  Potrebne su Vam konsultacije u vezi sa
  osnivanjem udruženja građana?

  Ukoliko želite da proverite sve pravne i poreske aspekte funkcionisanja pre osnivanja udruženja građana, najbolje je da se konsultujete sa našim stručnjacima, sprečite greške i donesete najpovoljnije odluke za vašu organizaciju od samog početka.

  Naručite usluge online
  Značajna ušteda vremena i novca
  Usluge za osnivanje udruženja građana objedinili smo u pakete koje možete poručiti online u svakom trenutku. Proces naručivanja možete pokrenuti bilo kada uz dostavljanje svih potrebnih podataka u online formularu. Na ovaj način imate jedinstvenu mogućnost da sve završite na jednom mestu uz vaše minimalno angažovanje, a uz maksimalnu uštedu vremena i novca, što je ključno prilikom osnivanja organizacije.
  paket-osnivanje-udruzenja-direkta

  Sve na jednom mestu

  Pristupačni paketi usluga za osnivanje udruženja

  start-pack-udruzenje
  Start
  200
  • Izrada dokumentacije
  • Izrada automat pečata
  • Taksa za osnivanje udruženja
  Popular Choice
  business-pack-udruzenje
  Business
  300
  • Izrada dokumentacije
  • Izrada automat pečata
  • Taksa za osnivanje udruženja
  • Kvalifikovani elektronski sertifikat
  • Registracija stvarnih vlasnika
  • Knjigovodstvene konsultacije
  pro-pack-udruzenje
  Pro
  400
  • Izrada dokumentacije
  • Izrada automat pečata
  • Taksa za osnivanje udruženja
  • Kvalifikovani elektronski sertifikat
  • Registracija stvarnih vlasnika
  • Knjigovodstvene konsultacije
  • Otvaranje tekućeg računa
  • Poslovna email adresa
  tracking-status-system

  Naši klijenti dobijaju pristup sistemu za praćenje statusa predmeta da uvek budu u toku sa procedurom

  Omogućili smo vam da u realnom vremenu možete da pratite šta se dešava sa vašim postupkom osnivanja preduzetnika, od pokretanja procedure do preuzimanja dokumentacije u elektronskom obliku i organizacijom daljih koraka.
  Ko može biti osnivač udruženja građana?
  Za osnivanje udruženja građana potrebno je minimum tri osnivača. Osnivači mogu biti fizička i pravna lica, od kojih najmanje jedan mora imati prebivalište, odnosno sedište na teritoriji Srbije.
  Kako se finansira udruženje građana?
  U skladu sa zakonom, udruženje kao neprofitna organizacija može prikupljati sredstva od članarina, donacija, dotacija, poklona, subvencija, sponzorstva, itd. Svi vidovi finansiranja, kao i aktivnosti preko kojih se ostvaruju ciljevi, definišu se u Statutu.
  Da li je potrebno dostaviti Statut pre osnivanja udruženja?
  Ako pokrenete proces registracije sa nama, celokupnu dokumentaciju, uključujući i Statut, izrađuje naš pravni tim u skladu sa važećim zakonom. U saradnji sa vama definišu se ciljevi, organi udruženja i njihova nadležnost, kao i načini učlanjenja. Vrlo je bitno izraditi originalan Statut kako bi se osiguralo poslovanje udruženja u skladu sa zakonom.
  Da li je udruženje oslobođeno plaćanja poreza?
  Kao neprofitna organizacija, udruženje koje ima dobit do 400 hiljada dinara na godišnjem nivou, ne podleže oporezivanju. Ukoliko se taj limit prekorači, obaveza je platiti porez na dobit od 15% na celokupan iznos.
  Da li udruženje građana ima šifru delatnosti?
  Udruženja se upisuju u poseban registar i pri osnivanju imaju šifru delatnosti koja se u klasifikaciji definiše kao delatnost ostalih organizacija na bazi učlanjenja. Međutim, ako se pored ove registruje i neka druga šifra delatnosti, udruženje građana gubi svoj neprofitni karakter i podleže oporezivanju kao privredno društvo.
  Da li udruženje građana mora imati knjigovođu?
  Udruženje građana ima status pravnog lica, a svako pravno lice je u zakonskoj obavezi vođenja poslovnih knjiga. Preporuka je angažovati licencirane knjigovođe koji bi preuzeli vođenje knjigovodstvene evidencije udruženja u skladu sa važećim propisima i regulativama.
  Utisci klijenata

  Šta o nama misle naši klijenti?

  Zakažite sastanak sa nama i odaberite najbolje rešenje za svoje poslovanje!

  Upoznajte se detaljno i iz prve ruke sa uslovima i svim
  relevantnim aspektima za pokretanje poslovanja.

  Pozovite nas

  Radno vreme: 09h-17h