fbpx
Postanite partner: Da li želite da se pridružite našoj mreži strateških partnera?

Otvaranje radnje

Osnivanje preduzetnika

Najbrži i najisplativiji način za ulazak u samostalni biznis

Započnite svoju preduzetničku priču uz našu podršku

Realizujte svoju poslovnu zamisao na tržištu uz najmanje poreske obaveze i najveću fleksibilnost.

osnivanje-firme-preduzetnicke-radnje
Pravna forma preduzetnik – PR omogućava brzu registraciju, pauziranje poslovanja u bilo kom trenutku, kao i najbrži proces zatvaranja u slučaju da se vaša ideja ipak nije pokazala kao uspešna i održiva. Preduzetnik je idealna forma za testiranje ideje, preduzetničkih sposobnosti i tržišta jer ima najnižu stopu poreza na dobit i najveću fleksibilnost.
Ukoliko imate ideju za sopstveni biznis, osnivanje preduzetnika, tj. otvaranje radnje ili agencije, pruža Vam nekoliko ključnih prednosti za progresivan razvoj poslovanja: dva modela oporezivanja, najnižu stopu poreza na dobit, mogućnost pauziranja delatnosti, kao i jednostavan proces zatvaranja. Bilo da ste u radnom odnosu ili ne, otvaranje radnje može da vam bude prekretnica u karijeri i mogućnost da realizujete svoje poslovne ideje. Jedini nedostatak ove pravne forme je neograničena odgovornost preduzetnika u slučaju da dođe do naplate potraživanja. Međutim, uz odgovarajuću pravnu podršku i blagovremeno reagovanje, taj nedostatak može biti potpuno isključen.

10 godina iskustva u poslovnom konsaltingu

uz veliki broj uspešnih priča

Kompletna podrška za pokretanje, aktiviranje i razvoj preduzetnika na jednom mestu

Naš koncept poslovne podrške osmišljen je da obuhvata sve što je potrebno za uspešno pokretanje poslovanja u formi preduzetnika. Pružamo stručan konsalting pri odabiru poreskog modela, kreiramo potrebnu dokumentaciju u skladu sa propisima, uspešno realizujemo procese registracije i organizujemo sve potrebne korake za blagovremenu aktivaciju i razvoj poslovanja.
Uspešno smo
registrovali
789
Preduzetnika
Sa zadovoljstvom
realizovali
256
Konsultacija
Učestvovali u
predaji preko
389
Poreskih prijava
Ostvarili saradnju
sa više od
4710
klijenata

Da li ste već odabrali naziv radnje?

Naziv predstavlja ključni faktor u kreiranju jedinstvenog poslovnog identiteta preduzetnika na tržištu. Sa aspekta registracije preduzetnika, neophodno je osmisliti naziv koji je slobodan i koji se razlikuje od naziva ostalih već registrovanih privrednih subjekata Agencije za privredne registre. Direkta vam pruža mogućnost potpuno besplatno da proverite dostupnost naziva buduće radnje. U roku od nekoliko sati dobićete rezultate pretrage, kao i besplatan konsalting da li je odabrani naziv moguće registrovati.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Podrška

  Potrebne su Vam konsultacije za
  otvaranje radnje?

  Ukoliko želite da proverite sve aspekte samostalnog biznisa pre osnivanja preduzetnika, najbolje je da se konsultujete sa našim stručnjacima, sprečite greške i donesete najpovoljnije odluke za vaše poslovanje.
  Naručite usluge online
  Značajna ušteda vremena i novca
  Usluge za osnivanje preduzetnika smo objedinili u pakete koje možete poručiti online u svakom trenutku. Proces naručivanja možete pokrenuti bilo kada uz dostavljanje svih potrebnih podataka u online formularu. Na ovaj način imate jedinstvenu mogućnost da sve završite na jednom mestu uz vaše minimalno angažovanje, a uz maksimalnu uštedu vremena i novca, što je ključno prilikom otvaranja radnje.
  paketi-osnivanje-preduzetnika-direkta

  Sve na jednom mestu

  Pristupačni paketi usluga za osnivanje preduzetnika

  start-pack-preduzetnik
  Start
  100
  • Izrada dokumentacije
  • Izrada automat pečata
  • Takse za otvaranje radnje
  Popular Choice
  business-pack-preduzetnik
  Business
  200
  • Izrada dokumentacije
  • Izrada automat pečata
  • Takse za otvaranje radnje
  • Otvaranje tekućeg računa
  • Knjigovodstvene konsultacije
  • Predaja poreske prijave
  pro-pack-preduzetnik
  Pro
  300
  • Izrada dokumentacije
  • Izrada automat pečata
  • Takse za otvaranje radnje
  • Otvaranje tekućeg računa
  • Knjigovodstvene konsultacije
  • Predaja poreske prijave
  • Kvalifikovani elektronski sertifikat
  • Poslovna email adresa
  laptop-klasifikacija-delatnosti
  Odabir šifre delatnosti
  Lako i brzo do buduće delatnosti
  Za odabir odgovarajuće šifre delatnosti koja je obavezna prilikom registracije preduzetnika, potrebno je konsultovati klasifikaciju delatnosti gde možete pronaći detaljan opis svake šifre. Pobrinuli smo se da Vam celokupna klasifikacija delatnosti bude dostupna u digitalnoj formi.
  tracking-status-system

  Naši klijenti dobijaju pristup sistemu za praćenje statusa predmeta da uvek budu u toku sa procedurom

  Omogućili smo vam da u realnom vremenu možete da pratite šta se dešava sa vašim postupkom osnivanja preduzetnika, od pokretanja procedure do preuzimanja dokumentacije u elektronskom obliku i organizacijom daljih koraka.
  Koja je razlika između radnje i agencije?
  U pitanju su termini koji se kolokvijalno koriste za pravnu formu preduzetnika, tj. fizičkog lica koje obavlja određenu delatnost. Prilikom registracije preduzetnika moguće je u nazivu dodati termin agencija, uz sve druge stavke koje zakon propisuje kao obavezan deo naziva preduzetnika.
  Da li je obavezno registrovati više od jedne šifre delatnosti?
  Prema Zakonu o privrednim društvima svi privredni subjekti, uključujući i preduzetnike, obavezni su da registruju jednu pretežnu delatnost, odnosno onu delatnost kojom će se najviše baviti. Istovremeno, Zakon je dozvolio da privredni subjekti obavljaju i druge delatnosti koje nisu zakonom zabranjene, nezavisno od toga da li su registrovane ili ne.
  Da li zaposleno lice može postati preduzetnik?
  Svako lice koje je u radnom odnosu može registrovati dopunsku delatnost i postati preduzetnik u skladu sa zakonom. U tom slučaju se plaćaju umanjene stope za doprinose.
  Da li se PR može prebaciti u d.o.o.?
  Zakon o privrednim društvima dopušta mogućnost promene pravne forme. U tom slučaju vode se dva postupka pred Agencijom za privredne registre, najpre brisanje preduzetnika, a zatim postupak osnivanja firme, tj. društva sa ograničenom odgovornošću, u jednom ciklusu registracije.
  Koja je razlika između paušalnog modela i samooporezivanja?
  Kod paušalnog oporezivanja, preduzetnik plaća mesečni iznos poreza i doprinosa po rešenju koji nadležna poreska uprava donese nakon osnivanja radnje. Iznos se utvrđuje na osnovu više parametara, tako da se ne može precizno odrediti pre dobijanja rešenja. Vođenje knjiga je vid samooperizivanja i obaveznog evidentiranja prihoda i rashoda.
  Da li sedište radnje može biti na adresi stanovanja?
  Forma preduzetnika dopušta tu mogućnost. Potrebno je dobiti saglasnost vlasnika nekretnine o ustupanju prostora za obavljanje delatnosti ili sačiniti ugovor o dogovorenom odnosu.
  Utisci klijenata

  Šta o nama misle naši klijenti?

  Zakažite sastanak sa nama i odaberite najbolje rešenje za svoje poslovanje!

  Upoznajte se detaljno i iz prve ruke sa uslovima i svim
  relevantnim aspektima za pokretanje poslovanja.

  Pozovite nas

  Radno vreme: 09h-17h