fbpx
Postanite partner: Da li želite da se pridružite našoj mreži strateških partnera?

Promena sedišta preduzetnika

Promena sedišta preduzetnika

ADMINISTRATIVNA PODRŠKA

Čim odaberete novu lokaciju, mi smo već registrovali promenu sedišta radnje.

promene-preduzetnik-3
Ukoliko promena adrese sedišta preduzetnika uključuje promenu mesta ili grada, dolazi do automatske promene poslovnog imena u tom delu, bez dodatnog prijavljivanja.

Preduzetnik može promeniti sedište u svakom trenutku

Sedište iz kog obavljate delatnost možete menjati u skladu sa promenama u poslovanju u svakom trenutku. Jedina obaveza je blagovremena registracija promene. Adresa sedišta može da bude i adresa za prijem pošte, a možete prijaviti i dve adrese. Ukoliko Vam nije potrebna kancelarija za rad, postoji mogućnost i iznajmljivanja virtuelne kancelarije, tj iznajmljivanja adrese, uz obavezno potpisan ugovor.

Kako izgleda proces?

Kako vam Direkta pomaže pri brzoj i efikasnoj registraciji promene?

04 koraka

1
Dostavite podatake
Sve podatke dostavljate putem online formulara uz saglasnost za obradu.
Pokrenite proceduru
2
Izvršite uplatu
Odmah nakon popunjavanja formulara, na Vašu email adresu dobijate instrukcije za uplatu naručene usluge.
Pokrenite proceduru
3
Potpišite dokumentaciju
U roku od 24h od evidentiranja Vaše uplate, dostavljamo Vam dokumentaciju spremnu za overu.
Pokrenite proceduru
4
Preuzmite rešenje
Rešenje o registrovanoj promeni adrese sedišta dostavljamo vam najpre online, a potom i poštom.
Pokrenite proceduru
Podrška

Potrebne su Vam konsultacije u vezi sa
registracijom promene sedišta radnje?

Ukoliko imate specifičnu situaciju vezanu za promenu sedišta preduzetnika, najbolje je da se posavetujete sa našim konsultantima pre pokretanja postupka registracije promene.

Da li je virtuelna kancelarija Vaše novo sedište?

Adresa prebivališta je najčešće sedište preduzetnika. Međutim, postoji mogućnost iznajmljivanja adrese, tj virtuelne kancelarije na mnogobrojnim lokacijama u okviru poslovnih kompleksa. Iznjamljivanje adrese podrazumeva da možete registrovati promenu sedišta na toj adresi i osigurava prijem pošte. Pored toga, postoje i brojne pogodnosti koje su uključene u pakete rentiranja, tako da ukoliko ste zainteresovani, podelite sa nama Vaš upit kako biste dobili preciznije informacije.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Ušteda novca

  Registrujte više promena istovremeno

  Ukoliko imate potrebu da pored promene sedišta preduzetnika menjate i pretežnu delatnost ili naziv, sve ih možete registrovati istovremeno. Na ovaj način dobijate na efikasnosti i velikoj uštedi novca. Ako radite više promena u jednom ciklusu registracije, svaka sledeća promena se tarifira po 50% nižoj ceni. Prilikom naručivanja usluge za registraciju promene sedišta, u okviru formulara imate opciju za dodatne promene, a naš online kalkulator obračunaće tačan iznos naše usluge sa uključenim taksama Agencije za privredne registre za sve promene koje odaberete da radite odjednom.
  Popular Choice
  Promena sedišta radnje
  50
  • Izrada dokumentacije
  • Takse za promenu sedišta
  • Vođenje postupka
  • Preuzimanje rešenja
  • Praćenje statusa predmeta
  tracking-status-system
  PRATITE PROCES REGISTRACIJE

  Naši klijenti dobijaju pristup sistemu za praćenje statusa predmeta da uvek budu u toku sa procedurom.

  Omogućili smo vam da u realnom vremenu možete da pratite šta se dešava sa vašim postupkom promene sedišta radnje, od pokretanja predmeta pa sve do donošenja rešenja i preuzimanja dokumentacije u elektronskom obliku.
  Da li sedište radnje može biti u inostranstvu?
  Sedište preduzetnika mora biti na teritoriji Republike Srbije. Osnov da registrujete sedište na nekoj adresi je ugovor o zakupu, prebivalište ili saglasnost ukoliko je član porodice vlasnik nekretnine.
  Da li sedište mora da ispunjava neke posebne uslove?
  Mesto obavljanja delatnosti mora da ispunjava one uslove koji su propisani kao uslovi za obavljanje te delatnosti. Ako promenite delatnost obratite pažnju da li sedište ispunjava uslove za obavljanje te nove delatnosti.
  Koliko traje registracija promene sedišta?
  Kada nam dostavite podatke i izvršite uplatu, potrebno nam je 24h da vam dostavimo dokumenta na potpis. Kada se preda prijava, rok za odlučivanje je 5 radnih dana u maksimalnom periodu.
  Da li je potrebno istaknuti poslovno ime u sedištu?
  U skladu sa zakonom, preduzetnik je u obavezi da jasno istakne poslovno ime na adresi sedišta, kao i u svakom izdvojenom mestu poslovanja, kako bi bila laka dostupnost dostavljanju pošte ili prilikom posete poreske kontrole.
  Da li je moguće obavljati delatnost i van sedišta?
  Delatnost se može obavljati i van sedišta uz registrovano izdvojeno mesto poslovanja koje se nalazi na drugoj adresi. Izdvojena jedinica može imati čak i različitu šifru delatnosti od pretežne koju je preduzetnik registrovao.
  Na koju adresu stiže pošta?
  U slučaju da nemate registrovanu posebnu adresu za prijem pošte, pošta Vam stiže na registrovanu adresu sedišta. Pored adrese za prijem pošte, preduzetnik je u obavezi da prijavi i adresu za prijem elektronske pošte.
  Utisci klijenata

  Šta klijenti kažu o Direkti?

  Konsultujte se sa nama i odaberite najbolje rešenje za svoje poslovanje!

  Upoznajte se detaljno i iz prve ruke sa uslovima i svim
  relevantnim aspektima za registraciju promena.

  Pozovite nas

  Radno vreme: 09h-17h