fbpx
Postanite partner: Da li želite da se pridružite našoj mreži strateških partnera?

Promena delatnosti preduzetnika

Promena delatnosti preduzetnika

ADMINISTRATIVNA PODRŠKA

Prepustite nam promenu pretežne delatnosti i nastavite poslovanje u što kraćem roku.

promena-delatnosti
Promene na tržištu mogu da vam sugerišu koje delatnosti mogu da generišu veći prihod ili manje troškove, a da pružaju bolje poslovne prilike za ostvarivanje dugoročnih saradnji.

Promenite šifru pretežne delatnosti i nastavite sa razvojem poslovanja

Glavni razlog za promenu pretežne delatnosti je bolja poslovna klima u drugoj delatnosti, kao i uvećanje profita. Ako delatnost kojom se trenutno bavite ne zadovoljava poslovne potrebe i očekivanja, vreme je za promenu. Za preduzetnika je jako bitno da ostane fleksibilan i prilagodljiv, kako bi se uspeh i razvoj nastavio uobičajenim tokom. Da li ste razmišljali koja delatnost bi bila bolja opcija za vaše poslovanje u ovom trenutku?

Kako izgleda proces?

Kako vam Direkta pomaže pri brzoj i efikasnoj registraciji promene?

04 koraka

1
Dostavite podatake
Sve podatke dostavljate putem online formulara uz saglasnost za obradu.
Pokrenite proceduru
2
Izvršite uplatu
Odmah nakon popunjavanja formulara, na Vašu email adresu dobijate instrukcije za uplatu naručene usluge.
Pokrenite proceduru
3
Potpišite dokumentaciju
U roku od 24h od evidentiranja Vaše uplate, dostavljamo Vam dokumentaciju spremnu za overu.
Pokrenite proceduru
4
Preuzmite rešenje
Rešenje o registrovanoj promeni delatnosti preduzetnika dostavljamo vam najpre online, a potom i poštom.
Pokrenite proceduru
Podrška

Potrebne su Vam konsultacije u vezi sa
registracijom promene delatnosti?

Ukoliko imate specifičnu situaciju vezanu za promenu šifre delatnosti, najbolje je da se posavetujete sa našim konsultantima pre pokretanja postupka registracije promene.

Da li nova šifra delatnosti utiče na naziv preduzetnika?

Puno poslovno ime preduzetnika može da sadrži opis delatnosti, kao i specifičan naziv koji daje na dodatnoj prepoznatljivosti poslovanja. Ukoliko imate opis delatnosti kao deo poslovnog imena, a želite da promenite delatnost, morate promeniti i puno poslovno ime u skladu sa promenom delatnosti. Uskladjivanje svih elemenata sa propisanim zakonskim odredbama vam može uštedeti dosta vremena i novca. Osigurajte da vam se promene registruju u što kraćem roku, iz prvog puta.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Ušteda novca

  Registracija više promena istovremeno

  Ukoliko imate potrebu da pored registracije promene pretežne delatnosti preduzetnika prijavite još neku promenu, sve ih možete registrovati istovremeno. Na ovaj način dobijate na efikasnosti i velikoj uštedi novca. Ako radite više promena u jednom ciklusu registracije, svaka sledeća promena se tarifira po 50% nižoj ceni. Prilikom naručivanja usluge za registraciju promene delatnosti, u okviru formulara imate opciju za dodatne promene, a naš online kalkulator obračunaće tačan iznos naše usluge sa uključenim taksama Agencije za privredne registre za sve promene koje odaberete da radite odjednom.
  Popular Choice
  Promena delatnosti
  50
  • Izrada dokumentacije
  • Takse za promenu delatnosti
  • Vođenje postupka
  • Preuzimanje rešenja
  • Praćenje statusa predmeta
  laptop-klasifikacija-delatnosti
  Sve na jednom mestu

  Koristite našu digitalnu klasifikaciju delatnosti

  Omogućili smo vam da u par klikova pronađete šifru delatnosti koju razmatrate da registrujete. Digitalizovali smo klasifikaciju svih delatnosti koje se mogu registrovati u Srbiji, na osnovu Uredbe koja je jedini relevantan dokument po kome se radi odabir delatnosti.
  tracking-status-system
  Pratite proces registracije

  Naši klijenti dobijaju pristup sistemu za praćenje statusa predmeta da uvek budu u toku sa procedurom

  Omogućili smo vam da u realnom vremenu možete da pratite šta se dešava sa vašim postupkom promene šifre delatnosti, od pokretanja procedure do preuzimanja dokumentacije u elektronskom obliku i organizacijom daljih koraka.
  Da li se prilikom registracije dostavljaju neke potvrde?
  Zakonom je propisano da su za pojedine delatnosti potrebne potvrde ili dozvole. Ukoliko želite da registrujete šifre iz tih delatnosti koje zahtevaju licenciranje, prilikom registracije je potrebno dostaviti sve što je propisano.
  Koliko traje registracija promene šifre delatnosti?
  Kada nam dostavite podatke i izvršite uplatu, potrebno nam je 24h da vam dostavimo dokumenta na potpis. Kada se preda prijava, rok za odlučivanje je 5 radnih dana u maksimalnom periodu.
  Da li se menja naziv kada se menja delatnost?
  Ukoliko u poslovnom imenu preduzetnik ima naveden opis delatnosti, tj. predmet poslovanja, prilikom registracije nove šifre, potrebno je podneti i prijavu za promenu poslovnog imena. U tom slučaju se registruju obe promene u jednom ciklusu.
  Da li se mogu dve šifre registrovati kao pretežne?
  Preduzetnik može registrovati samo jednu šifru delatnosti kao pretežnu. Međutim, zakon dozvoljava da se obavljaju i druge delatnosti bez registracije pod uslovom da za njih ne treba posebno odobrenje.
  Da li šifra delatnosti utiče na iznos paušalnog poreza?
  Poreska uprava određuje osnovicu za paušalni porez na osnovu šifre pretežne delatnosti i drugih faktora koji se tiču mesta sedišta. Tako da, nova šifra delatnosti itekako može da utiče na iznos paušalnog poreza.
  Koliko puta se može promeniti šifra delatnosti?
  Zakonom nije određeno niti ograničeno koliko puta se može promeniti šifra pretežne delatnosti. Preduzetnik je u obavezi da obavi registraciju promena u skladu sa zakonom, kao i da obavesti poresku upravu za sve promene koje utiču na oporezivanje.
  Utisci klijenata

  Šta klijenti kažu o Direkti?

  Konsultujte se sa nama i odaberite najbolje rešenje za svoje poslovanje!

  Upoznajte se detaljno i iz prve ruke sa uslovima i svim
  relevantnim aspektima za registraciju promena.

  Pozovite nas

  Radno vreme: 09h-17h