fbpx
Postanite partner: Da li želite da se pridružite našoj mreži strateških partnera?

Prelazak iz preduzetnika u d.o.o

Prelazak iz preduzetnika u d.o.o

ADMINISTRATIVNA PODRŠKA

Nastavite preduzetničko poslovanje u d.o.o. pravnoj formi u što kraćem roku

promene-preduzetnik-4
Preduzetnik može u svakom trenutku promeniti pravnu formu i postati vlasnik jednočlanog društva, nakon čega može ustupati celokupan ili deo udela.

Iskoristite sve prednosti privrednog društva kao pravne forme

Od svih pravnih formi organizovanja za obavljanje privredne delatnosti koje naš zakon poznaje, društvo sa ograničenom odgovornošću je verovatno najzastupljenija. Jedna od osnovnih prednosti ove forme organizovanja je ograničena odgovornost. Preduzetnik ima neograničenu odgovornost i u slučaju naplate potraživanja odgovara celokupnom svojom imovinom. Tako da, preregistracija u d.o.o. je podizanje poslovanja na viši nivo u pravnom, knjigovodstvenom i administrativnom pogledu.

Kako izgleda proces?

Kako vam Direkta pomaže pri brzoj i efikasnoj registraciji promene?

04 koraka

1
Dostavite podatake
Sve podatke dostavljate putem online formulara uz saglasnost za obradu.
Pokrenite proceduru
2
Izvršite uplatu
Odmah nakon popunjavanja formulara, na Vašu email adresu dobijate instrukcije za uplatu naručene usluge.
Pokrenite proceduru
3
Overite dokumentaciju
U roku od 48h od evidentiranja Vaše uplate, dostavljamo Vam dokumentaciju spremnu za overu.
Pokrenite proceduru
4
Preuzmite rešenje
Rešenje o registrovanoj promeni pravne forme preduzetnika dostavljamo vam najpre online, a potom i poštom.
Pokrenite proceduru
Podrška

Potrebne su Vam konsultacije u vezi sa
registracijom promene pravne forme?

Ukoliko imate specifičnu situaciju vezanu za promenu pravne forme, najbolje je da se posavetujete sa našim konsultantima pre pokretanja postupka registracije promene.

Brzo i jednostavno pokrenite proces prelazak preduzetnika u d.o.o.

Proceduru prelaska preduzetnika u d.o.o. možete pokrenuti u bilo kom trenutku, kontaktiranjem naše podrške putem online chat-a ili direktnim naručivanjem paketa usluga uz dostavljanje svih potrebnih podataka. Možete nam poslati upit za dobijanje svih potrebnih informacija o neophodnim koracima koje bi trebalo preduzeti kako biste promenili pravnu formu i prešli u d.o.o. u što kraćem roku.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Ušteda novca

  Promena pravne forme u jednom postupku

  Prilikom prelaska preduzetnika u d.o.o. potrebno je sinhronizovati korake, jer se dva postupka vode odjednom. Naime, potrebno je registrovati brisanje preduzetnika i registrovati d.o.o. uz neophodnu aktivaciju. Da bismo omogućili efikasnost procesa i uštedu novca, rešili smo da sve troškove uključimo i oformimo pakete sa uslugama koje su potrebne za preregistraciju. Prilikom naručivanja usluge imaćete opciju da birate paket, a naš online kalkulator obračunaće tačan iznos za plaćanje.
  Popular Choice
  Promena pravne forme
  250
  • Izrada dokumentacije
  • Takse za promenu pravne forme
  • Vođenje postupka
  • Preuzimanje rešenja
  • Praćenje statusa predmeta
  tracking-status-system
  Pratite proces registracije

  Naši klijenti dobijaju pristup sistemu za praćenje statusa predmeta da uvek budu u toku sa procedurom.

  Omogućili smo vam da u realnom vremenu možete da pratite šta se dešava sa vašim postupkom promene pravne forme, od pokretanja predmeta pa sve do donošenja rešenja i preuzimanja dokumentacije u elektronskom obliku.
  Da li je potreban osnivački akt za ovu promenu?
  Osnivački akt je dokument koji je potreban prilikom osnivanja privrednog društva, a samim tim i prilikom prelaska preduzetnika u d.o.o. Osnivači potpisuju dokument kod notara uz overu. Osnivački akt kao i svu ostalu potrebnu dokumentaciju izrađuje naš pravni tim za potrebe ove promene.
  Da li preduzetnik postoji nakon prelaska u d.o.o.?
  Preduzetnik se briše iz registra privrednih subjekata prilikom preregistracije. Taj postupak je sastavni deo promene pravne forme. Sva prava i obaveze iz poslovanja preduzetnika do tog trenutka preuzima novoosnovano društvo sa ograničenom odgovornošću.
  Koliko osnivača je potrebno za prelazak u d.o.o.?
  Prilikom prelaska iz pravne forme preduzetnika u d.o.o. moguće je osnovati samo jednočlano društvo. To znači da preduzetnik postaje vlasnik 100% udela. Nakon završenog postupka promene forme može doći do ustupanja udela, tj. do podele vlasništva u okviru društva.
  Da li je obavezan osnivački kapital?
  Osnivački kapital je obavezan prilikom osnivanja društva, kao i prilikom prelaska preduzetnika u d.o.o. i može biti najpre upisan, a kasnije i uplaćen u roku koji je definisan u osnivačkom aktu, u skladu sa zakonom. Minimalni iznos osnivačkog kapitala je 100 dinara.
  Da li su potrebna uverenja iz Poreske uprave?
  Za prelazak u d.o.o. potrebno je priložiti dva uverenja o izmirenim poreskim obavezama koja nisu starija od 5 kalendarskih dana u momentu predaje prijave za prelazak preduzetnika u d.o.o. Pored toga, potrebno je priložiti osnivački akt i ostalu propisanu dokumentaciju za promenu pravne forme.
  Da li naziv preduzetnika može da bude isti za d.o.o?
  Naziv preduzetnika prilikom prelaska u d.o.o. može biti deo poslovnog imena d.o.o-a pod uslovom da taj naziv nije isti ili sličan već registrovanim privrednim društvima u registru. Odabir odgovarajućeg naziva je deo naše usluge promene pravne forme.
  Utisci klijenata

  Šta klijenti kažu o Direkti?

  Konsultujte se sa nama i odaberite najbolje rešenje za svoje poslovanje!

  Upoznajte se detaljno i iz prve ruke sa uslovima i svim
  relevantnim aspektima za registraciju promena.

  Pozovite nas

  Radno vreme: 09h-17h