fbpx
Postanite partner: Da li želite da se pridružite našoj mreži strateških partnera?

Mirovanje preduzetnika

Mirovanje preduzetnika

ADMINISTRATIVNA PODRŠKA

Iskoristite zakonsku opciju mirovanja preduzetnika kada vam najviše odgovara.

promene-preduzetnik-5
Preduzetnik je u obavezi da registruje svaki prekid, kao i nastavak obavljanja delatnosti u Agenciji za privredne registre i u poreskoj upravi, uz predaju poreske prijave.

Registrujte pauziranje poslovanja i stopirajte poreske obaveze

Mirovanje ili privremeni prekid obavljanja delatnosti je zakonska opcija za preduzetnike. Od dana registracije mirovanja, pa sve do prijavljivanja nastavka obavljanja delatnosti, ne obračunavaju Vam se poreske obaveze, možete naplatiti već isporučene usluge, ali ne možete obavljati delatnost. Ova opcija je odlična za sezonske poslove ili ako rešite da se posvetite nekim drugim obabezama u toku nekog perioda.

Kako izgleda proces

Kako vam Direkta pomaže pri brzoj i efikasnoj registraciji promene?

04 koraka

1
Dostavite podatake
Sve podatke dostavljate putem online formulara uz saglasnost za obradu.
Pokrenite proceduru
2
Izvršite uplatu
Odmah nakon popunjavanja formulara, na Vašu email adresu dobijate instrukcije za uplatu naručene usluge.
Pokrenite proceduru
3
Potpišite dokumentaciju
U roku od 24h od evidentiranja Vaše uplate, dostavljamo Vam dokumentaciju spremnu za potpisivanje.
Pokrenite proceduru
4
Preuzmite rešenje
Rešenje o registrovanoj promeni preduzetnika dostavljamo vam najpre online, a potom i poštom.
Pokrenite proceduru
Podrška

Potrebne su Vam konsultacije u vezi sa
registracijom mirovanja radnje?

Ukoliko imate specifičnu situaciju vezanu za privremeni prekid delatnosti, najbolje je da se posavetujete sa našim konsultantima pre pokretanja postupka registracije.

Brzo i jednostavno registrujte sve promene

Sve promene za preduzetnika možete registrovati u vrlo kratkom roku. Pored toga, ukoliko vam je potreban stručan savet vezan za postupke registracije promena za preduzetnika ili neku drugu pravnu formu, možete nam poslati upit i u najkraćem roku ćete dobiti predlog za rešenje. Od nas možete uvek da očekujete transparentan pristup o neophodnim koracima, kao i podršku za što bržu i efikasniju realizaciju potrebnih postupaka registracije.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Ušteda novca

  Registrujte više promena istovremeno

  Ukoliko imate potrebu da pored registracije mirovanja preduzetnika prijavite još neku promenu, sve ih možete registrovati istovremeno. Na ovaj način dobijate na efikasnosti i velikoj uštedi novca. Ako radite više promena u jednom ciklusu registracije, svaka sledeća promena se tarifira po 50% nižoj ceni. Prilikom naručivanja usluge za registraciju mirovanja radnje, u okviru formulara imate opciju za dodatne promene, a naš online kalkulator obračunaće tačan iznos naše usluge sa uključenim taksama Agencije za privredne registre za sve promene koje odaberete da radite odjednom.
  Popular Choice
  Mirovanje preduzetnika
  50
  • Izrada dokumentacije
  • Takse za pauziranje poslovanja
  • Vođenje postupka
  • Preuzimanje rešenja
  • Praćenje statusa predmeta
  tracking-status-system
  Pratite proces registracije

  Naši klijenti dobijaju pristup sistemu za praćenje statusa predmeta da uvek budu u toku sa procedurom.

  Omogućili smo vam da u realnom vremenu možete da pratite šta se dešava sa vašim postupkom registracije mirovanja preduzetnika, od pokretanja postupka pa sve do donošenja rešenja i preuzimanja dokumentacije u elektronskom obliku.
  Od kog datuma počinje privremeni prekid delatnosti?
  Privremeni prekid počinje da teče od datuma koji se navede u prijavi za registraciju i ne može se utvrđivati retroaktivno. Donošenjem rešenja o usvajanju promene završava se proces registracije. Nakon toga je potrebno predati i odgovarajuću poresku prijavu.
  Na koji period se registruje mirovanje radnje?
  Period mirovanja može biti ograničen datumom koji se navodi u registracionoj prijavi od kog će automtski biti nastavljeno obavljanje delatnosti. Ako ne odredite do kog datuma će prekid trajati u startu, mirovanje će biti aktivno sve dok ne prijavite nastavak obavljanja delatnosti.
  Da li treba obavestiti poresku upravu o mirovanju?
  Nakon registracije privremenog prekida u Agenciji za privredne registre, neophodno je predati odgovarajuću poresku prijavu nadležnoj poreskoj upravi elektronskim putem. Ukoliko nemate digitalni potpis, možete angažovati knjigovođu da to uradi umesto vas.
  Da li se plaća porez za vreme mirovanja radnje?
  Za vreme trajanja mirovanja radnje stopira se obaveza plaćanja poreza i doprinosa po bilo kom poreskom modelu. Ukoliko postoji poresko dugovanje nastalo pre registrovanog privremenog prekida, ono ostaje uz obračunavanje kamate propisane zakonom.
  Kako se prekida mirovanje radnje?
  Ukoliko ste prijavili prekid obavljanja delatnosti na određeno vreme, obavljanje delatnosti se nastavlja automatski od datuma označenog u prijavi. U slučaju da nije označen datum do kada mirovanje traje, potrebno je podneti novu APR prijavu za nastavak obavljanja delatnosti.
  Da li je tokom mirovanja aktivan račun u banci?
  Račun u banci za preduzetnika je aktivan sve dok nije blokiran od nadležnih institucija ili dok se ne pokrene bankarska procedura za gašenje računa na zahtev klijenta. Račun možete koristiti, s tim što ne biste smeli da fakturišete usluge tokom perioda mirovanja preduzetnika.
  Utisci klijenata

  Šta klijenti kažu o Direkti?

  Konsultujte se sa nama i odaberite najbolje rešenje za svoje poslovanje!

  Upoznajte se detaljno i iz prve ruke sa uslovima i svim
  relevantnim aspektima za registraciju promena.

  Pozovite nas

  Radno vreme: 09h-17h