fbpx
Become a partner: Do you want to join our network of international partners?

Telekomunikacije

Telekomunikacije

Grana 61.1 – Kablovske telekomunikacije

Kablovske telekomunikacije

Šifra delatnosti 61.10
Obuhvata: - upravljanje, održavanje ili obezbeđivanje kapaciteta za svako emitovanje prenos ili prijem poruka (govor, zvuk, tekst, slika ili podaci) korišćenjem kablovske telekomunikacione infrastrukture, uključujući: * upravljanje i održavanje prenosnih i komuntacionih uređaja kojima se obezbeđuje distribucija signala do konkretne tačke, odakle se signal može prenositi preko zemaljskih linija, mikrotalasa ili kombinacijom zemaljskih linija i satelitskih veza: * upravljanje kablovskim distributivnim sistemom (npr. za distribuciju podataka i televizijskih signala) - isporučivanje telegrafskih i drugih nezvučnih komunikacija korišćenjem sopstvenih uređaja - kupovinu pristupa mreži i kapaciteta mreže od vlasnika i operatora mreže i pružanje telekomunikacionih usluga poslovnim subjektima i domaćinstvima korišćenjem kapaciteta te mreže - obezbeđivanje internet pristupa od strane operatora kablovske infrastrukture. Ne obuhvata: - preprodaju telekomunikacionih usluga, del. 61.90

Grana 61.2 – Bežične telekomunikacije

Bežične telekomunikacije

Šifra delatnosti 61.20
Obuhvata aktivnosti koje se odnose na upravljanje, održavanje i omogućavanje pristupa uređajima za svako emitovanje, prenos ili prijem poruka (govor, zvuk, tekst, slika ili podaci) korišćenjem bežične telekomunikacione infrastrukture. Ovi uređaji omogućavaju višesmeran prenos elektromagnetskim talasima i mogu se zasnivati na jednoj tehnologiji ili na kombinaciji više tehnologija. Uključene su i aktivnosti koje se odnose na održavanje i upravljanje, kao i mobilnih i drugih bežičnih telekomunikacionih mreža. Obuhvata i kupovinu pristupa i kapaciteta mreže od vlasnika i operatora mreže i pružanje bežičnih telekomunikacionih usluga (izuzev satelitskih) poslovnim subjektima i domaćinstvima korišćenjem ovog kapaciteta. Takođe obezbeđuje internet pristup od strane operatora bežične infrastrukture. Ne obuhvata preprodaju telekomunikacionih usluga, del. 61.90.

Grana 61.3 – Satelitske telekomunikacije

Satelitske telekomunikacije

Šifra delatnosti 61.30
Obuhvata upravljanje, održavanje i omogućavanje pristupa uređajima za svako emitovanje, prenos ili prijem poruka (govor, zvuk, tekst, slika ili podaci) korišćenjem satelitske telekomunikacione infrastrukture. Uključena je i isporuka korisnicima vizuelnih, zvučnih i tekstualnih programa primljenih od kablovskih mreža ili radio-mreža, preko satelitskih sistema. Jedinice koje su svrstane u ovu delatnost obično ne proizvode programe. Obuhvata i internet pristup od strane operatora satelitske infrastrukture. Ne obuhvata preprodaju telekomunikacionih usluga, del. 61.90.

Grana 61.9 – Ostale telekomunikacione delatnosti

Ostale telekomunikacione delatnosti

Šifra delatnosti 61.90
Obuhvata: - snabdevanje specijalnim telekomunikacionim uslugama kao što su satelitsko praćenje, komunikaciono daljinsko merenje i rad radarske službe - upravljanje radom satelitskih terminala i uređaja operativno povezanih s jednim ili više zemaljskih komunikacionih sistema koji mogu da prenose signale ka satelitskom sistemu ili da ih primaju od satelitskog sistema - omogućavanje mrežnog pristupa internetu između korisnika i operatora internet usluga, koji nije u vlasnišvtu ili koji nije pod kontrolom operatora internet usluga kao što je pristup internetu - omogućavanje telefonskog i internet pristupa preko slobodno dostupnih uređaja - pružanje telekomunikacionih usluga preko postojećih telefonskih veza: * pružanje usluga konverzacije preko interneta - kupovina i preprodaja kapaciteta mreže bez pružanja dodatnih usluga. Ne obuhvata: - omogućavanje pristupa internetu od strane operatora telekomunikacione infrastrukture, del. 61.10-61.30
osnivanje-firme-direkta-logo
Direkta. Vaš prvi poslovni saradnik.
Ključna podrška za razvoj vašeg poslovanja
Naš koncept podrške obuhvata sve najvažnije segmente jednog uspešnog poslovanja. Tim ljudi iz oblasti privrednog prava, knjigovodstva i finansija, omogućava vam da poslujete u skladu sa zakonima i važećim propisima, uz poverenje i pouzdanost koje vam garantuju naša stručnost i godine iskustva.

Razmišljate o pokretanju sopstvenog poslovanja?

Izaberite paket usluga u skladu sa potrebama vašeg novog poslovanja i obezbedite čvrstu osnovu za dalji razvoj u skladu sa važećim propisima. Paketi naših usluga namenjeni su onima kojima je potrebno brzo, stručno i efikasno pokretanje poslovanja kako biste sve završili na jednom mestu.
paketi-osnivanje-firme-direkta

Zakažite konsultacije za odabir adekvatne šifre delatnosti za Vaše poslovanje

Upoznajte se sa uslovima pokretanja poslovanja.
Saznajte kakav poreski aspekt podrazumeva Vaša šifra delatnosti.

Pozovite nas

Zapratite nas